• Meer dan 100.000 tevreden klanten gingen je voor
  • Korting tot 60%!

Een moment geduld aub..

foto op plexiglas
60% Korting
Al vanaf € 16,50
foto op plexiglas
60% Korting
Al vanaf € 16,50
Onze voordelen
  • Voor 21:00 besteld, binnen 4 werkdagen geleverd !
  • XXL-formaten mogelijk!
  • Keuze uit 3mm, 5mm en 10mm glas!
  • Optie voor buiten mogelijk!
Bestel nu je plexiglas met 60% korting

Wat is een foto plexiglas?

Een foto op plexiglas

Zonsopkomst foto op glas

Wat is plexiglas? Een vraag die veel gesteld wordt. Wij leggen het hier glashelder voor jou uit! De naam FotoOpGlas.nl zegt het eigenlijk al, je foto wordt afgedrukt op kwaliteits plexiglas, te vergelijken met een foto op plastic maar dan meer duurzaam en kwalitatief beter. Je foto op glas wordt met behulp van een speciale printer en speciaal daarvoor geprepareerde inkten afgedrukt op een plaat van kwaliteits plexiglas. Deze plaat van plexiglas is vormvast en door de kwaliteitsinkten kun je jarenlang van je foto op plexiglas genieten, zonder dat de kleurintensiteit afneemt!

Op internet komen verschillende termen voorbij als het gaat om printen op glas. Woorden als perspex, plexiglas en acrylglas betekenen echter allemaal hetzelfde: het gaat om sterk en transparant plastic. Dat plastic ziet er net zo uit als echt glas, maar het is een stuk minder breekbaar!

Wat is plexiglas

Printen op glas gaat als volgt in z'n werk: Een foto wordt rechtstreeks op de achterkant van een stuk plexiglas geprint. Omdat printers de kleur 'wit' niet kunnen printen, wordt er over de foto op plastic een witte laag aangebracht. Het is ook mogelijk om dit niet te doen en de foto op plastic een transparante achtergrond te geven. Alle witte delen van de afbeelding worden niet mee geprint en blijven dus transparant. Als de glasplaat dan voor een witte muur hangt, geeft dat een heel mooi diepte-effect.

De reden dat een foto op de achterkant van het plexiglas wordt geprint, is omdat de voorkant een mooie glans heeft en dat is juist wat een foto op glas zo speciaal maakt.

Bekijk de voorbeelden van glasdiktes

Foto op glas 3 mm dik

Direct bestellen   3 mm dik Vanaf € 5,75

Foto op glas 5 mm dik

Direct bestellen   5 mm dik Vanaf € 16,50

Foto op glas 10 mm dik

Direct bestellen   10 mm dik Vanaf € 18,95

Mogelijkheden printen op glas

Bij printen op plexiglas is er keuze uit meerdere mogelijkheden. Zo zijn er drie verschillende glasdiktes: een glasplaat van 3 millimeter, 5 millimeter of 10 millimeter dik. Bij een klein formaat foto op glas kan een dunne glasplaat heel mooi zijn. Een grotere foto komt juist goed tot z'n recht op een dikkere glasplaat.

Verder is er bij het printen op plexiglas de keuze tussen twee verschillende soorten ophangsystemen. Wat het mooiste effect geeft, zijn de afstandhouders. Een foto op glas komt dan een stukje van de muur te hangen. Een andere mogelijkheid is het systeem waarbij een foto tegen de muur aan hangt. Bij FotoOpGlas.nl is er tot slot een brede keuze aan mogelijke formaten: er zijn foto's op glas van 20x20 cm tot maar liefst 180x120 cm. 

Voorbeelden fotoprint op plexiglas

 Foto op plexiglas klantreacties en voorbeelden

Ben je nieuwsgierig naar de reacties van onze klanten en vind je het leuk om de foto's van onze klanten te bekijken? Bekijk dan onze voorbeelden, voor en door onze klanten gemaakt! Foto op plexiglas klantreacties en voorbeelden

Meer informatie over Foto op plexiglas

Direct bestellen